maandag 7 april 2014

greenSand wilt schip met olivijn binnenhalen om grootschalig CO2 te reduceren



Fantastisch hoe duurzaamheid groeit in Nederland!Alleen moeten we ook nog een hoop CO2 opruimen van de afgelopen 5 jaar. En daar zijn wij voor. Met onze ‘Crowdfundingactie’ verkopen wij certificaten van aandelen waarmee we olivijn beschikbaar willen maken voor iedereen. We hebben nu een duidelijk doel: 210.000 euro binnen halen voor een schip vol olivijn. Daarmee kunnen wel heel veel huishoudens in Nederland CO2 compenseren! 

We timmeren nu 5 jaar aan de weg om toepassingen en oppervlaktes te vinden voor het mineraal olivijn. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat dit mineraal tijdens het verweringsproces CO2 reduceert. Olivijn rotsen doen dit op natuurlijke wijze als ze aan de oppervlakte in contact  komen met water of vocht. greenSand versnelt dit proces door olivijn kleiner te maken en meer oppervlakte te geven. Dit doen wij o.a. door het ontwikkelen van olivijn producten als brekerzand, halfverharding en substraten voor in het groen.

De aarde is van iedereen. Daarom willen we ook iedereen laten meedoen. We verkopen de certificaten van aandelen vanaf 5 euro. Maar ook bedrijven kunnen voor een groter bedrag meedoen. Als het schip in de haven van Rotterdam is aangekomen, willen we dat vieren met al onze supporters. Een fantastische stap naar een duurzame wereld!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten