maandag 21 april 2014

Ooit gehoord van het IPCC? Maak kennis met de organisatie voor klimaatsverandering.

Bij greenSand horen we vaak de volgende opmerkingen: "Maar wat heeft dat  dan te maken met ons? Maakt het echt zoveel uit die paar graden? Lekker toch, geen winter meer." Veel mensen realiseren zich helaas niet dat dit niet de enige consequenties zijn van klimaatsverandering.

IPCC staat voor Intergovernmental Panel for Climate Change...

Sinds 2007 voert het IPCC, opgericht door de Verenigde Naties reviews uit over bestaand onderzoek naar klimaatsverandering. Zo bericht Nu.nl dat het IPCC heeft geconcludeerd dat klimaatsverandering bijdraagt aan groeiende spanningen tussen landen en bevolkingsgroepen.



Ook de voedselproductie komt volgens het IPCC mogelijk onder druk. Door klimaatsverandering en intensief gebruik van de grond is er minder land geschikt voor de landbouw. Tegelijkertijd groeit de wereldpopulatie nog steeds.

Een groeiend aantal mensen maakt zich zorgen over deze ontwikkelingen. Ook bij greenSand hebben we het er regelmatig over. Wij realiseren ons dat naast het gebruiken van olivijn, er een omslag moet komen in de manier waarop wij leven. Zo zijn twee collega's flexitarier en de overige vegetarisch. Verder komen we door ons netwerk bij de Vrienden van Nudge, NL Greenlabel en De Groene Zaak snel in contact met de nieuwste duurzame producten.

Lees op onze website de samenvatting van het KNMI.

Rainwinner

Zo ook de Rainwinner, een innovatief product waarbij gemakkelijk regenwater wordt opgeslagen en in tijden van droogte kan worden gebruikt. Rainwinner heeft in 2013 ook de Water Innovatie prijs gewonnen. De schuttingelementen kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met... Een schanskorf met olivijnstenen!

Voor meer informatie over duurzame producten kan ook worden gekeken op de site van NL Greenlabel.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten