donderdag 22 mei 2014

Waar begint de groene economie?

22 mei: de dag om te stemmen voor het Europees Parlement! En toch wordt er gezegd dat de opkomst om te stemmen vrij laag zal zijn. We horen het vaak: waarom moet Brussel alles voor ons beslissen? Wat hebben wij aan de Europese Unie?

Toch ben ik, als medewerker van greenSand van mening dat er wel degelijk voordelen zitten aan een sterk en verenigd Europa. Zeker op het gebied van duurzaamheid. Wij kunnen namelijk niet als klein landje het gehele CO2 probleem oplossen.



Het CO2 probleem is een wereldwijd probleem.

CO2, het belangrijkste gas voor het klimaatprobleem verspreidt zich over onze gehele aarde. Men kan zich voorstellen dat het niet mogelijk is om alleen in Nederland CO2 op te ruimen, dat moet globaal gebeuren! In Brussel worden er steeds meer maatregelingen genomen om in ieder geval in Europa CO2 uitstoot te beperken en nieuwe duurzame technieken te stimuleren.


greenSand op Europees niveau

Ook bij greenSand kijken wij zeker over de grenzen. Langzaam groeien de contacten over de wereld heen en groeien de mogelijkheden om ook in andere landen olivijn toe te passen. Wat zou het mooi zijn als heel Europa greenSand kan gebruiken!

Maar het gebruik van greenSand begint in eigen tuin! Draag ook een steentje bij en hergebruik de potten voor in de tuin, leg een composthoop voor natuurlijke voeding en gebruik zelf greenSand voor in de tuin. Zo maken we samen, eerst in Nederland, dan in Europa en wereldwijd, de aarde groener en duurzamer!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten